Cometa McNaught C/2009 R1 poate fi observata cu ochiul liber, in fiecare dimineata, pana joia viitoare. Ca urmare a apropierii de Pamant, cometa a devenit foarte luminoasa, motiv pentru care este vizibila fara telescop sau binoclu, potrivit Realitatea.

Cometa poate fi vazuta cel mai bine inainte de rasaritul soarelui, spre directia nord-est. “Intrucat nu este foarte intensa, trebuie observata intr-un loc cu cat mai putina poluare luminoasa”, a declarat astronomul Anthony Cook, de la Observatorul Griffith din Los Angeles.

Cometa verde straluceste asa de intens doar o data la patru ani, a adaugat astronomul. De sambata viitoare cometa se va apropia din ce in ce mai mult de Soare, motiv pentru care gheata din jurul ei se va topi, lasand in urma o dara de gaz si praf.

C/2009 R1 poate fi vazuta intre constelatiile Auriga si Gemini. Cometa a fost descoperita de astronomul Robert McNaught in septembrie 2009. Datorita excentricitatii sale, specialistii cred ca C/2009 R1 va iesi din sistemul solar.