Regina ucigasa. Dupa doua albume concentrate in primul rand pe hard rock progresiv, Queen a patruns in mainstream cu aceasta oda catre o prostituata de ultima generatie pe al treilea album. Prezinta o parte optimista de pian si o armonizare vocala care ar deveni parti importante ale sunetului sau. Raze laser, caviar, ghilotina sau Marie Antoinette. Lux si absurd in parti egale. „Killer Queen” a fost inclus pe albumul Sheer Heart Attack din 1974. 

Barcelona

Un duet incomparabil al lui Freddie Mercury cu soprana de opera Montserrat Cabaille. A fost un moment epic care s-a nascut cand soprana, originara din Barcelona, ​​era in cautarea unui cantec pe care sa il interpreteze ca imn pentru Jocurile Olimpice din 1992, care aveau sa aiba loc in orasul ei natal. Au ajuns sa lucreze impreuna la ceea ce ar fi un album de colaborare complet, iar piesa de titlu, care a devenit imnul jocurilor, este pur si simplu uimitoare. Cei doi se combina si se sustin unul pe celalalt cu generozitate, intr-un stil maiestuos, in timp ce melodiile lor se intrepatrund, ajungand la un punct culminant care ridica parul, multi ani mai tarziu.

Aluzie

Innuendo” a fost single-ul principal de pe albumul cu acelasi nume (si ultimul album la care a lucrat Freddie Mercury inainte de moartea sa in 1991). Piesa, care a ajuns direct pe numarul 1 in Marea Britanie, a inceput ca o sesiune de jam in Elvetia, cand Brian May, bateristul Roger Taylor si basistul John Deacon au dat un ritm la care s-au adaugat versuri si au lucrat la un ambitios aranjament orchestrat pentru o melodie care a inclus un interludiu flamand interpretat de chitaristul Yes Steve Howe.” Innuendo” este unul dintre cele mai multe dintre Queen. melodii ambitioase din ultima vreme si vocea lui Mercur este imensa. 

M-am nascut sa te iubesc

Acest single a fost o bijuterie disco-pop condusa de pian, bogata in sintetizatoare si euforie, ajungand pe locul 11 ​​in UK Singles Chart in aprilie 1985. De la primul strigat de armonie cu mai multe straturi, „I Born Born To Love You” se bucura de euforia iubirii. Fiecare vers creste energia. Videoclipul insotitor ne-a aratat pe Freddie, stralucitor, imbracat tot in alb, cantand intr-o camera plina de oglinzi. 

Noi suntem campionii

Nu este ciudat ca liderul uneia dintre cele mai bune trupe rock care au umplut stadioanele in concertele lor, a facut unul dintre cele mai bune imnuri pentru sport. Cu putin ajutor din partea complementara a lui Brian May „We Will Rock You”, aceasta melodie a adus publicul in picioare din intreaga lume. Si pana in prezent continua sa faca acest lucru indiferent de culoare sau echipa. Nu a fost surprinzator faptul ca o echipa de cercetare a identificat „We Are the Champions” drept cel mai captivant cantec din istoria muzicii populare.

Altul musca praful

Basistul Queen, John Deacon, a inregistrat aproape toate instrumentele pentru acest clasic disco-rock dupa ce a stat in studio cu realizatorii piesei „Good Times”. In aceasta melodie, inclusa pe albumul „The Game” din 1980, tonul scazut al cantecului contrasteaza cu una dintre cele mai pasionate si inflacarate interpretari vocale ale sale. Aceasta melodie a devenit rapid cel mai mare hit al lui Queen, vanzandu-se in sapte milioane de copii in intreaga lume. 

Rapsodie boema

Este imposibil sa nu citez aceasta capodopera. Este un cantec incredibil, epic, cu strat peste strat de armonie vocala technicolor, tinute impreuna de tonurile distincte ale lui Mercur. Inclus pe albumul „A Night at the Opera” din 1975, „Bohemian Rhapsody” este considerat de multi opusul lui Mercury. Ultimul lui cantec. Si, de asemenea, a lui Queen. 

Under Pressure (cu David Bowie)

 Queen a facut echipa cu eroul art rock David Bowie pentru a crea o melodie excelenta, solida si molipsitoare, care a fost lansata initial ca single in octombrie 1981 si inclusa ulterior pe albumul Queen din 1982 Hot Space . duet grozav. Ca o curiozitate, piesa rapperului american Vanilla Ice „Ice Ice Baby” s-a bazat pe linia de bas „Under Pressure” si a devenit, de asemenea, foarte faimoasa.

Vreau sa evadez

Piesa „I Want To Break Free” (de pe albumul The Works) a fost compusa de catre basistul John Deacon „si a fost lansata in aprilie 1984, nu fara controverse din cauza videoclipului promotional, intrucat toti membrii trupei s-au imbracat in haine de o femeie pentru a parodia serialul britanic de telenovele Coronation Street.Cu toate acestea, au fost intampinati cu o reactie neasteptata in Statele Unite, care a inclus reteaua MTV cenzurand difuzarea videoclipului.A fost interzis, nu a fost intentionat ca o gluma a lui. serial, ci pentru ca li s-a parut o declaratie tacita a homosexualitatii si travestismului cantaretei.

Facut in ceruri

Freddie a selectat una dintre cele mai asemanatoare cantece ale lui Mr Bad Guy pentru al patrulea single solo, marea balada „Made In Heaven”. Aceasta melodie solo „avea un stil mult mai familiar fanilor Queen. Ca si restul albumului, a fost inregistrat la Munchen . Este un imn catre destin, in care iti pui soarta in mainile destinului , acceptand durerea ca parte. a vietii, unde atat binele, cat si raul sunt vitale. Morala este pe cat de simpla, pe atat de adevarata: nu poti fi tot ce vrei sa fii decat daca esti pregatit sa suferi. Dupa moartea lui Mercur, membrii ramasi ai Queen au creat o noua versiune a cantecul, care, in mod corespunzator, si-a dat numele ultimului sau album de studio.

Leaga-ti mama jos

In cadrul albumului „A Day at the Races” din 1976 gasim acest „ Tie your mother down”, compus de chitaristul grupului, Brian May. De fapt, May a scris multe melodii grozave pentru Queen si una dintre cele mai populare a fost aceasta. Queen era deja pe cale sa devina una dintre cele mai mari trupe rock din lume cand si-au inregistrat cel de-al cincilea album, A Day At The Races (un tribut adus fratilor Marx), iar aceasta compozitie jucausa a devenit un element de baza. concerte. Una dintre curiozitatile acestui cantec este ca a fost compusa initial in Tenerife, cu o chitara spaniola, in timp ce May a fost cufundat in finalizarea doctoratului in Astrofizica. 

Va vom misca

Compusa de chitaristul trupei Brian May si lansata in 1977, aceasta melodie impreuna cu „We are the champions” au devenit rapid imnuri culturale. Ambele apartin albumului „News of the World” si au fost acoperite de multe ori, cum ar fi de catre trupa de baieti 5ive, care i-a avut ca invitati de onoare pe Brian May insusi la chitara si pe Roger Taylor la tobe. Un intreg imn rock in ritm de palme.

Lucru nebun si mic numit dragoste

Scrisa in timp ce Mercury facea o baie cu spuma la hotelul Bayerischer Hof din Munchen, Germania, in 1979, succesul „Crazy Little Thing Called Love” a fost coplesitor. S-a dovedit a fi o melodie atat de populara incat multi muzicieni au facut-o ulterior piesei, precum Robert Plant, Dwight Yoakam, Diana Ross, Michael Buble sau Showaddywaddy. Mercury insusi a spus despre acest cantec ca: „Sunt o persoana iubitoare. Dragostea a fost inspiratia pentru cantec.” Cantecul lui Queen a aparut pe albumul lor The Game lansat in 1980 si, de asemenea, pe compilatia lor de hituri din 1981.