Cele mai cunoscute operatii estetice – „silicoanele”, au implinit 50 de ani, iar noi va prezentam o mica istorie a implanturilor mamare si a celebritatilor care le-au facut sa fie ravnite.

Aniversarea celor 50 de ani de silicoane nu are cum sa treaca fara sa atraga atentia asa ca incepem si noi cu „La multi ani!”. Cea mai in varsta femeie care si-a facut implant mamar are 80 de ani si o cheama Timmie Jean Lindsey.

In 1962 aceasta sa intalnit cu un chirurg plastician care avea nevoie sa practice aceasta operatie si, cu toate ca Timmie nu isi dorea silicoane, a zis sa incerce: „M-am gandit ca este un privilegiu sa fac asa ceva. Nu a fost o schimbare majora pentru ca de la cupa B am trecut la C, insa ia facut pe barbatii din jurul meu sa ma fluiere si sa fie mai atenti. ”

Timmie este unul dintre cazurile fericite, in care implantul a rezistat si nu sa rupt de-a lungul anilor. Cu toate acestea, după 50 de ani silicoanele ei s-au calcificat, iar bustul este ceva mai tare. Timmie nu considera astfel de operatii o vanitate, ele sunt un simbol al feminitatilor si pot ajuta o femeie in cazul unei mastectomii.

Dupa ce si-a facut implantul, Timmie povesteste ca a trebuit sa isi schimbe complet garderoba, iar dupa un deceniu a inceput sa simta schimbarile despre care vorbeste mai sus. Anul trecut, in America au fost efectuate peste 300.000 de implanturi mamare, ceea ce face aceasta procedura cea mai ravnita.

De multe ori m-am intrebat cum a inceput toata nebunia cu silicoanele , cum de a fost interesata prima femeie de silicoane si cum a luat nastere aceasta industrie, iar raspunsul este mass-media si nevoia femeilor de a fi in competitie cu estetica pornografica.

Pe vremuri, femeie considera sanii mari o corvoada, chiar un handicap, iar cele care isi isi doreau o marire se temeau de infectii sau material implantat. Si aveau de ce. Printre materiale cu care erau umplute se numara: ulei de alune, lapte de capra, miere, parafina, insa odata cu revolutia plasticului a luat nastere implantul cu teflon, nylon sau plexiglas.

Odata cu evolutia tehnologica a crescut si cererea. Femeile ravneau la forme hollywoodiene precum cele ale superbei Rita Hayworth. O singura intrebare imi mai pun: oare vor rezista silicoanele ca sa sarbatoreasca un secol?

Probabil ca nu. In prezent, doctorii incearca sa lucreze cu grasime din alte parti ale corpului care ar putea fi transferate cu succes in sani. Un fost chirurg care a participat la operatia de acum 50 de ani spune: „The future is fat!”.

Denumite de americani, mai in gluma mai in serios, „globuri de aur”, silicoanele au evoluat destul de mult in ultimii ani, iar in galeria foto de mai jos te vei intalni cu cateva celebritati care au optat pentru aceasta operatie.

Unele vedete au nimerit-o din prima, altele si-au facut operatie dupa s-au razgandit, asa ca in prezent nu se stie cu siguranta cine are si cine nu. Tu ce crezi?