Potrivit reginei Bey, ,,Cine conduce lumea? Fetelor”. Si, desi au existat mult mai multi conducatori de sex masculin de-a lungul istoriei, au existat cateva femei, care au preluat controlul. Una dintre cei mai iconici este conducatoarea contemporana – Elisabeta a II-a, regina Angliei – care a fost pe tron de peste 60 de ani. Dar ce zici de reginele care au venit inaintea ei? Regine celebre ale istoriei precum Cleopatra, Marie Antoinette si Catherine cea Mare? Aceste regine istorice si, in mare parte, grozave, au deschis cu adevarat calea femeilor care le-au calcat pe urme. De la seturile lor de abilitati pana la istoria familiala , aceste regine si-au lasat cu adevarat amprenta. In mod clar, nu am invatat suficient despre ele in timpul orelor de istorie.

Marie Antoinette a adoptat mai multi copii orfani

Pana cand Marie Antoinette a avut mai multi copii adoptivi, inclusiv un baiat din Senegal pe care l-a eliberat dupa ce i-a fost dat [ca] sclava.

Context: Marie Antoinette si sotul ei Ludovic al XVI-lea au avut dificultati in a concepe copii. Pentru a face fata acestor neajunsuri percepute, era cunoscuta ca avea grija de copii care nu erau ai ei. A primit copii orfani atat de la o femeie de serviciu, cat si de la un casier, precum si un baiat care i-a fost dat in dar si ar fi fost traditional pus in sclavie.

Maria Regina Scotiana era cu adevarat inalta

Pana cand Maria, regina scotiana avea 1,8 m inaltime la o varsta cand 1,63 m era considerata inalta pentru o femeie.

Context: Maria, regina scotiana, avea de fapt o inaltime de aproape 6 metri . Inaltimea medie a femeilor de la acea vreme a fost estimata a fi cu aproape un picior mai scurta decat ea.

Eyelinerul Cleopatrei a fost medicinal

Eyelinerul Cleopatrei nu a fost doar pentru scopuri de frumusete – sarea de plumb gasita in ea a ajutat-o   sa o protejeze impotriva bolilor oculare

Context: O mare parte din machiajul disponibil in Egiptul antic era compus din saruri de plumb. Desi plumbul este adesea vazut ca un pericol pentru sanatate, studii recente au aratat ca, in doze mici in jurul ochilor, este posibil sa fi avut beneficii pentru sanatate . Potrivit unui cercetator principal, compusii de plumb din machiaj ar fi putut fi folositi pentru a promova celulele imune si pentru a preveni bolile oculare.

Regina Victoria a avut un nepot care a trait pana in 1981

Pana cand primul nepot al reginei Victoria care a murit [a facut-o] in 1866 si ultimul … in 1981.

Context: Printesa Alice , contesa de Athlone, era fiica fiului mai mic al reginei Victoria, Leopold. A fost ultimul nepot supravietuitor al reginei Victoria. A trecut in casa ei din Londra pe 4 ianuarie 1981, la 97 de ani.

Regina Thailandei s-a inecat din cauza unei legi care a interzis-o sa o atinga

In Thailanda, a fost considerata o infractiune capitala pedepsita cu moartea daca cineva a atins-o pe regina. In 1880, regina s-a inecat cand barca ei regala s-a rasturnat in drum spre palat. Multi martori ai accidentului nu au indraznit sa o atinga pe regina in timp ce se ineca.

Context: in Siam, care este Thailanda moderna, a existat o lege impotriva atingerii reginei . Asa ca, cand nava ei s-a rasturnat in 1880 si a zburat in apa, nu au fost emise ordine de salvare; acest lucru ar fi fortat pe cineva sa incalce legea. In plus, au existat alte credinte ca salvarea cuiva din apele raului ar interfera cu spiritele apei, aducand astfel nenorocire. Regele a fost atat de suparat incat sotia sa s-a inecat in fata spectatorilor care ar fi putut sa o salveze, incat l-a pedepsit pe insotitorul care oricum nu a cerut salvarea ei la viata in inchisoare.

A existat un lider mongol feminin despre care se credea ca este cel mai puternic lider feminin

Pana cand imperiul mongol a avut o femeie Great Khan (Khatun) timp de cativa ani, probabil cea mai puternica femeie din istorie.

Context:  Fiul lui Genghis Khan a fost numit sa domneasca in 1229. Cu toate acestea, dupa ce fiul a cazut in cele din urma in beti, cea mai competenta sotie a lui Genghis Khan a preluat in esenta. Toregene a  ramas chiar la putere dupa moartea sotului ei.

Elisabeta a II-a este un mecanic instruit

Regina Elisabeta este un mecanic instruit.

Context: Elisabeta a II-a era hotarata sa se alature fortelor armate cand era mai tanara, in ciuda faptului ca tatal ei era reticent sa o lase sa o faca. In datoria ei, a invatat sa conduca vehicule, sa schimbe anvelopele si sa reconstruiasca motoarele.

Marie Antoinette a comandat un sat fals

Regina franceza Marie Antoinette a construit un sat taranesc pe deplin functional, construit pe terenul Versailles. Ii placea sa se plimbe prin sat in haine simple de ciobaneasca, prefacandu-se ca traieste o viata simpla mulgand vaci sau oi, care erau ingrijite si curatate cu atentie de catre servitori.

Context: Marie Antoinette a avut un sat model  construit in gradinile Trianon. In timp ce multi cred ca a construit mica reconstructie pentru a-i permite sa se joace ca si cum ar fi tarana, ea a folosit-o de fapt pentru a face plimbari relaxante si a gazdui petreceri. Era, de asemenea, o ferma pe deplin functionala, pe care o obisnuia sa-si invete copiii. Cabanele nu au fost construite cu multa longevitate in minte si, astfel, s-au deteriorat rapid, dar au fost reconstruite pentru a rezista mai bine vremii.