Potrivit distribuitorului de film Transilvania Film,  coproductia romano-britanica Katalin Varga este nominalizata la trei categorii in cadrul editiei a 12-a a British Independent Film Awards. Katalin Varga este primul film cu participare romaneasca din istoria festivalului britanic de film.

Pelicula este nominalizata la categoria “Cea mai buna realizare a anului in productia de film”, iar actrita clujeana Hilda Peter concureaza pentru premiul “Cel mai promitator debut”.

Peter Strickland, regizorul lui Katalin Varga, este nominalizat pentru Premiul Douglas Hickox, acordat celui mai bun regizor debutant. La aceasta categoria mai sunt nominalizati Armando Iannucci (”In The Loop”), Duncan Jones (”Moon”), Sam Taylor-Wood (”Nowhere Boy”) si Samantha Morton (”The Unloved”).

Gala de decernare a British Independent Film Awards va avea loc in data de 6 decembrie, la Londra. In cadrul acestei ceremonii actorul Daniel Day-Lewis va primi premiul Richard Harris, pentru contributia sa la dezvoltarea industriei filmului.