Companiile cauta profiluri mai noi precum arhitectul cloud, dezvoltator Java sau inginer automat, dar si mai traditionale precum medici, analisti de risc sau avocati de afaceri.

Care sunt sectoarele profesionale cu cel mai mare viitor?

Dupa cum puteti vedea in tabelul precedent, profilurile tehnologice specializate din Big Data, Business Intelligence, Intelligence Artificial si Blockchain sunt printre cele mai cautate de companii in 2020, potrivit raportului Spring Professional. Cu toate acestea, in fiecare sector gasim pozitii diferite:

Sectorul telecomunicatiilor

Cel mai cautat profil in 2020 este cel de Arhitect in nor („Cloud Architect”), pozitia Cibersecurity Presales fiind cea mai cautata , cu un salariu intre 70.000 si 100.000 de euro brut pe an.

Sector IT

Cel mai solicitat job este cel al unui dezvoltator Java, iar cel mai cautat este Directorul Sistemelor Informationale (CIO), cu un salariu care variaza intre 60.000 si 250.000 de euro brut pe an.

Sectorul bancar

Profilul analistului de risc triumfa , cel mai cautat fiind CEO al Investment Banking, a carui remuneratie salariala variaza intre 165.000 si 190.000 de euro brut pe an.

Sectiunea comerciala

Profesia care este cea mai cautata in acest an este cea de director de dezvoltare a afacerilor („Business Development Manager) si cea mai cautata, cea de director comercial, care poate castiga anual 120.000 de euro brut.

Sectorul sanatatii

Profilul profesional cel mai solicitat este cel de medic profesionist, cel mai mare platit fiind cel de specialist in ginecologie , cu un salariu de circa 65.000 de euro brut pe an.

Sectorul juridic

Cei mai cautati profesionisti sunt avocatii de drept comercial, iar cei mai cautati avocati cu un portofoliu larg de clienti.

Managementul bazelor de date

Companiile mari isi organizeaza informatiile din bazele de date de pe clientii, consumatorii sau pietele lor. Provocarea pentru 2020 va fi gasirea unor profesionisti capabili sa ii administreze, sa ii administreze si sa le inteleaga sa aiba informatii cheie pentru afacere. Pentru marketing si cercetarea de piata este esentiala utilizarea datelor relevante.

Cercetarea stiintifica

Biologii, chimistii, matematicienii si inginerii concentrati pe cercetarea stiintifica in domenii precum biotehnologia, nanotehnologia, robotica si imprimarea 3D vor avea o cerere speciala din industria de productie, transport si medical.

Veterinar

Ingrijirea si conservarea animalelor, atat domestice cat si salbatice, este deja o tendinta internationala bazata pe generarea de constientizare mai mare despre ecosistemele pe care le locuim. Va fi necesara mai multa atentie de specialitate pe care o acorda medicii veterinari.