Miercuri, 26 octombrie, s-a deschis la Iași cel mai nou Centru de Sprijinire și Dezvoltare a Afacerilor – Ideo. Investiția in proiectul cofinanțat prin contribuție europeana, guvernamentala și privata se ridica la peste 8 milioane de euro și le ofera companiilor din nord-estul țarii spații de birouri alaturi de numeroase facilitați la nivel european.

“La Ideo ne propunem sa reunim intr-o comunitate start-up-uri și companii tinere. Sunt incantat ca am reușit sa finalizam acest proiect ambițios și imi doresc ca Ideo sa devina un adevarat nucleu al mediului de afaceri din nord-estul țarii. Cred cu tarie in viitorul afacerilor tinere și ma bucur ca in Ideo vor gasi un mediu propice de creștere și dezvoltare”, a declarat Bogdan Pițigoi, președinte al Grupului de firme Tester-Casa Auto Iași.

Incepand cu aceasta luna, cei care doresc sa deschida sau sa dezvolte o afacere in Iași au totul la indemana, fie ca este vorba de un sfat vizavi de inființare, fie de servicii de administrare, marketing, management sau resurse umane. Intr-un singur loc, la Ideo, exista acces la consultanți și companii specializate și experimentate in toate aceste domenii.

Ideo ofera oportunitatea antreprenorilor gazduiți sa se concentreze pe detaliile esențiale ale afacerii lor, avand in jur toate serviciile și facilitațile de care au nevoie. Ambientul foarte primitor este completat de atmosfera catalizatoare specifica mediului de afaceri Ideo, apreciata de cei care au ales deja aceasta locatie ca sediu.

Conceptul Ideo pune ideea afacerii mai presus de orice, astfel incat antreprenorii aflati la inceput de drum nu trebuie sa se preocupe de mobilier, spațiu sau internet. Toate pot fi accesate incepand cu 90 de euro pe luna, plus TVA, costul unui birou in sistem office sharing.

Ce gasesti la Ideo

Trei sali de conferința, cu o capacitate cuprinsa intre 50 și 300 de persoane; Sala pentru intalniri cu partenerii de afaceri;Doua sali de training, cu o capacitate cuprinsa intre 8 și 28 de persoane, puse la dispoziția firmelor gazduite in mod gratuit;183 de locuri de parcare;Restaurant;Centru de copiere;

Tipurile de servicii oferite de IDEO:

Pentru start-up-uri: Gratuit, timp de șase luni, un birou individual in sistem office sharing Acces la: baze de date si retele, asistenta pentru relationarea cu alte firme din centru sau clienți ai acestora; analize diagnostic ale afacerii; publicitate si marketing; consultanta in management; asistenta legala; consultanta financiar-contabila; asistenta la recrutare si consultanta in managementul resurselor umane; servicii ITC;  servicii suport operationale: servicii de receptie, sisteme de securitate, servicii de comunicatii si servicii de curatenie; servicii de inchiriere: spații de birouri, sali de conferința, sali de meeting; tehnologia broadband si aplicatii informatice moderne;  sali de training, gratuit; alte servicii: de multiplicare, de restaurant etc. Pentru firmele tinere: Servicii de suport operationale: servicii de receptie, sisteme de securitate, servicii de comunicatii si servicii de curatenie; Servicii de inchiriere: spatii de birouri și sali de conferința; Acces la tehnologia broadband si aplicatii informatice moderne;  Acces gratuit la salile de training; Acces facil la alte servicii: de multiplicare, de restaurant etc.

Pentru ca activitatea sa se desfașoare intr-un mediu placut și adecvat nevoilor proprii fiecarei companii gazduite, la Ideo oferim spații moderne, de clasa A, cu birouri avand suprafețe cuprinse intre 42 și 140 mp, precum și spații deschise, modulare, care pot fi amenajate dupa necesitate. Astfel, se poate inchiria doar spațiul de birouri necesar — care de multe ori poate fi un singur birou — sau se poate inchiria un birou in regim office sharing, un concept unic in Iași. Ideo. Sistemul de inchiriere birou cu ziua permite acum mai multa flexibilitate in activitatea de birou.

La Ideo se pot organiza conferințe in cele trei sali de conferința cu o capacitate cuprinsa intre 50 și 300 de persoane, se pot face prezentari catre parteneri in cele trei sali de meeting, ce pot gazdui de la 8 la 30 de persoane, sau se pot desfașura training-uri cu echipa in sali special amenajate.

Centrul este si solutia pentru cei care doresc sa isi deschida o afacere. Ideo sprijina fiecare idee promițatoare sa devina o afacere profitabila și Ideo, oferindu-i un birou mobilat in sistem office sharing, acces la internet, sali de training, intalniri, conferințe, restaurant și restul facilitaților din centru.

Pentru ca la Ideo se construiește o comunitate de afaceri, antreprenorii gazduiți vor primi asistența pentru relaționarea cu alte firme din centru sau clienți ai acestora, dar și acces la consultanța in domenii complementare precum management, marketing, resurse umane, PR sau contabilitate. In cadrul evenimentelor de socializare organizate de Ideo Club aceștia vor putea cunoaște alți oameni de valoare din domeniul in care activeaza sau din domenii complementare, cu care sa faca schimb de experiența și de idei.

Inca de la inceput dorim ca tinerii intreprinzatori sa gaseasca la Ideo un sprijin pentru creșterea și dezvoltarea de durata și, de aceea, lansam de astazi primul concurs ce se adreseaza afacerilor start-up cu tema “Influența activitații start-up-ului in dezvoltarea economiei ieșene”. Informații detaliate gasiți pe site-ul Ideo.

Prin obiectivele propuse, proiectul Centru de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor (CSDA) urmareste dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor care sa stimuleze la nivel local dezvoltarea economica durabila si sa determine reducerea decalajelor economice existente la nivel regional, contribuind astfel la indeplinirea obiectivului general al Programului Operational Regional: dezvoltarea echilibrata a regiunilor Romaniei.

Proiectul Centru de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor este un proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Proiectul a fost initiat si realizat de Tester Grup SRL. Investiția aprobata in proiectul cofinanțat prin contribuție europeana, guvernamentala și privata este de 35.471.043,86 lei, din care 16.613.321,52 lei – contribuția Uniunii Europene, 2.541.897,57 lei – contribuția Guvernului Romaniei și 16.315.824,77 lei – contribuția Tester Grup SRL, beneficiarul proiectului.