Academia.edu este o retea sociala care pune in comun un volum impresionant de cercetari pentru cei din domeniu si alti academicieni si are ca obiectiv urmarirea tuturor articolelor stiintifice publicate, scrie TechCrunch.com.

Chiar daca articolele din anumite jurnale precum Stiinta si Natura sau Jurnalul de Nanotehnologie Biomedicala ofera varietate mare de studii, acestea sunt greu de urmarit, chiar daca sunt publicate.

Astfel, fondatorul Academia.edu explica cum directorul sau web a pus in comun toate informatiile pe care le-a gasit, in contextul in care pe Internet comunitatile din jurul acestor studii sunt fragmentate.

Academia.edu cuprinde peste 12.500 de jurnale sortate in functie de subiect, iar utilizatorii au optiunea ‘follow’, pentru a urmari publicatiile preferate si articolele relevante, care ulterior vor aparea in feed-ul de stiri.

Totusi, multe dintre aceste jurnale nu sunt gratuite, iar utilizatorii sunt nevoiti fie sa plateasca pentru ele o taxa intre 20 dolari si 40 de dolari, fie sa le acceseze dintr-un campus universitar care are abonament.

Serviciul are momentan 830.000 de vizitatori unici in fiecare luna.