Antreneaza gandirea pozitiva: iata cateva strategii pentru a invata sa fii optimist si sa privesti viitorul cu putere si constientizare.

Cum sa fii optimist

Eliminarea gandurilor negative din mintea ta este primul pas pentru a te putea orienta spre un viitor fericit. Dar gandirea pozitiva nu vine intotdeauna de la sine si cauzele pot fi diferite (o perioada deosebit de dificila).

Adesea, mintea tinde sa se concentreze asupra tuturor lucrurilor care sunt gresite in viata si ajungem sa fim din ce in ce mai rau si sa naufragim intr-o mare de ganduri negative care alimenteaza anxietatea si stresul. Trebuie sa inversam cursul. Ce se poate face? Nu va fie frica de schimbare si adoptati strategii pentru a antrena gandirea pozitiva si a fi optimist.

Antreneaza optimismul: priveste spre viitor

A privi spre viitor inseamna a sti sa fii concentrat pe un orizont mai larg si nemarginit: problemele de astazi, oricat de dureroase si solicitante, sunt radical diferite cand sunt privite din perspectiva pe care o vei avea in cinci, douazeci de ani.

Fiecare zi are doza ei de dificultate si frumusete: traieste ceea ce intalnesti si, in acelasi timp, nu uita ca totul, la urma urmei, este trecator. A privi spre viitor nu inseamna a planifica fiecare moment, ci pur si simplu a ne concentra atentia asupra directiilor pe care ne intereseaza sa mergem si sa stim ca, dincolo de fricile de astazi, exista un drum care ne-a condus pana aici din momentul nasterii, facandu-te sa devii mai puternic si mai constient in fiecare zi.

Antreneaza rezistenta

Unele evenimente pur si simplu se intampla, dar a te apropia de suferinta si a-ti permite sa o simti fara a respinge ceea ce te sperie este important pentru ca viata este facuta si din asta. Poti sa cazi, sa te ranesti. Te poti ridica, mai puternic decat inainte: e alegerea ta.

Traieste prezentul cu flexibilitate

Poti infrunta noutatile din fiecare zi cu entuziasmul descoperirii sau cu anxietatea fata de tot ceea ce este necunoscut: aceste doua atitudini constituie moduri diferite de a trai viata. Oamenii optimisti nu au un vaccin special impotriva dificultatilor si problemelor, pur si simplu reusesc sa foloseasca diferite instrumente. La urmatorul obstacol, incearca sa iti schimbi strategia. Cu ajutorul mindfulness poti deveni mai constient de emotiile tale prezente.

Redescopera-ti corpul si puterea

Nu suntem doar hotarati: de multe ori uitam si luam corpul de la sine pana cand, batrani si bolnavi, nevoile lui devin nevoile noastre. De ce asteptati atat de mult? Incepe sa iei inapoi ceea ce este al tau acum. Fiecare om are cicatricile lui, nu crede ca dificultatile tale sunt mai mari decat ale altora: pana si cele mai frumoase femei au defecte, imperfectiuni, nesigurante care le fac umane la fel ca tine.